Başkan Pekel ; ‘'Kalplerde sevgisizlik yoksa, zaten kıyamet kopmuştur''

Başkan Pekel ; ‘

(BİİBF) Sosyal Sorumluluk Projeler Kulübü Hz. Mevlana'yı anma ve anlama programı düzenledi.







Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sosyal Sorumluluk Projeler Kulübü Hz. Mevlana'yı anma ve anlama programı düzenledi.

Fakülte konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  Gecede söz alan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel,  ‘'Mevlana'nın felsefesiyle düşünceleriyle çok önemli bir insan olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: ‘' İnsanlığa mal olmuş Dünya'nın dört bir tarafında tanınan Hazreti Mevlana'nın anma etkinliklerinin farklı bir etkinliğini Bandırmalılarla paylaşalım. Hazreti Mevlana'nın  ‘ Gel yine gel ne olursa olsun gel  ‘ anlayışındaki o hoşgörü ile birlikte ölümü bile sevgiliye kavuşmanın güzelliğini paylaşan  ve özellikle o korkuyu bir düğün havasına dönüştüren  düşünceyle birlikte anlamak  ve onu anmanın ötesinde arınmaya da bir vesile teşkil edeceğine inandığım güzel bir program o nedenle  ben bu Sosyal Sorumluluk Projeler Kulübümüzü  emeği geçenlerle birlikte hepinizi adına kutlamak istiyorum.


Bandırma da beş bini aşmış öğrencimiz var.  Bunlar yurdumuzun çeşitli illerinden gelmiş.

insanlarımız, onlar bizin evlatlarımız buraya geldiklerinde bize emanet olduklarını hiç unutmasınlar. Ülkenin geleceğini şekillendirecek insanlar olduklarını hiç unutmasınlar. 21 Aralık 2012 Maya Takvimi ne göre Dünyanın sonu, yani bir başka anlatımla kıyamet. Ama Mevlanı'n gözünle baktığımızda esas kıyametin sevgisizlik olduğunu görüyoruz. Yani kalplerde sevgisizlik yoksa, zaten kıyamet kopmuştur. Onun için birbirimiz karşılıklı sevme noktasında  biraz gayretli olalım .''

Başkan Pekel'in ardından söz verilen BİİF Dekan Yardımcısı Sedat Azaklı'da konuşmasında  Mevlana'yı anmanın kolay, ama anlamanın zor olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: ‘'Burada bugün, Mevlana'yı Anma ve Anlama programı için toplanmış bulunuyoruz. Tabi Mevlanayı anmak kolay, Ama Mevlana'yı anlamak zor diye düşünüyorum. Mevlana'yı anlamaya çalışıyoruz.  Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen anlamaya çalışıyoruz. Bizde Bandırma İktisadi Dekanlığı olarak, yeni şeyler söylemek istiyoruz, yeni şeyler yapmak istiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin faaliyetlerini desteklemeye çalışıyoruz. ‘dedi.

Programda öğrenciler Mevlana'ile ilgili sözler.şiirler okurken, İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Mevlaya yolculuk isimli bir program sundu.  Gece,  Ankara Kardelen Semazen gurubunun sema gösterisi ile sona erdi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı